Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας

Επισκόπηση

 • Για Τουρισμό: Menschen im Beruf Tourismus
 • Για επιχειρήσεις: DaF im Unternehmen
 • Ιατρική Ορολογία: Menschen im Beruf Medizin
 • Τμήμα Ενηλίκων Ταχύρυθμων: Πιστοποίηση στο κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας: Α1 – A2: Deutsch im Nu – Klipp und Klar
  B1 – B2: Meine Grammatik – B spezial.

 

Η Γερμανική γλώσσα είναι η περισσότερο ομιλούμενη μητρική γλώσσα στην Ευρώπη (100 εκατομμύρια Ευρωπαίοι) και αποτελεί επίσης επίσημη Γλώσσα εργασίας στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο ρόλος της Γερμανικής Γλώσσας ισχυροποιήθηκε με την διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την ένταξη χωρών της Aνατολικής Ευρώπης (όπως Τσεχία, Ουγγαρία, Πολωνία), όπου η Γερμανική αποτελεί τη βασική ξένη γλώσσα από πλευράς παρουσίας στο εκπαιδευτικό σύστημα αλλά και από πλευράς αριθμού ομιλητών ως ξένη γλώσσα.

Στις περισσότερες χώρες της Κεντρικής, της Βόρειας και Ανατολικής Ευρώπης, η Γερμανική Γλώσσα διδάσκεται σε ολοένα και περισσότερους μαθητές.

Η Γερμανική είναι επίσημη γλώσσα στη Γερμανία, την Αυστρία, την Ελβετία, το Λιχτενστάιν, το Λουξεμβούργο, τη Γερμανόφωνη Κοινότητα του Βελγίου, το Νότιο Τυρόλο (Ιταλία), τη Σιλεσία (Πολωνία) και το Βατικανό (Ελβετική Φρουρά).

Η Γερμανική Γλώσσα αποτελεί μια ιδιαίτερα προσιτή γλώσσα για τον ελληνόφωνο μαθητή και έχει τεκμηριωμένα αποδειχτεί ότι οι δυο γλώσσες παρουσιάζουν πολλές ομοιότητες. Εμφανίζει κοινά χαρακτηριστικά με τη γλώσσα μας τόσο στη δομή της γραμματικής και τη σύνταξη όσο και στον τρόπο σκέψης.

Τέλος, αν τα Αγγλικά αποτελούν ένα “must”, τα Γερμανικά αποτελούν σίγουρα ένα “plus” σε ένα συνεχώς εξελισσόμενο παγκοσμιοποιούμενο περιβάλλον. Παρότι η γνώση της Αγγλικής θεωρείται σήμερα αυτονόητη, οι δυνατότητες επαγγελματικής σταδιοδρομίας βελτιώνονται σημαντικά με τη γνώση μιας δεύτερης ξένης γλώσσας και μάλιστα της Γερμανικής που εξακολουθεί να είναι δεύτερη στη λίστα προτιμήσεων.

Πληροφορίες Τμήματος
 • Ηλικίες8+
 • Διάρκεια50 λεπτά
Φόρμα Επικοινωνίας

  Τμήματα Μαθησιακών Δυσκολιών

  Επισκόπηση

  Πληροφοριες:

  Τα παιδιά είναι ιδιαίτερα πλάσματα, τόσο διαφορετικά, μα στην ουσία τόσο όμοια. Τα θέλω και οι ανάγκεs τουs είναι τα ίδια, το μόνο που αλλάζει είναι ο τρόποs που επιτυγχάνουν τουs στόχους τους .

  Στο σχολείο μαs τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίεs παίρνουν μέροs σε αναγνωρισμένεs εξετάσειs γλωσσομάθειας με μεγάλη επιτυχία.

  Παρεχουμε:
  Καθηγητέs με εξειδίκευση στην ειδική αγωγή.
  Φιλικό περιβάλλον γεμάτο αγάπη, κατανόηση και αποδοχή.
  Εκμάθηση με σεβασμό στη διαφορετικότητα.
  Πολυαισθητηριακή και διαφοροποιημένη διδασκαλία προσαρμοσμένη στιs ατομικέs ανάγκεs του κάθε παιδιού.
   
  Τα πιο σύγχρονα εργαλεία τεχνολογίαs για να γίνει η μάθηση εύκολη σαν παιχνίδι (διαδραστικός πίνακας, digibooks, tablets, e-books, διαδικτυακή πλατφόρμα)
  Ενισχύουμε και απογειώνουμε τη βιωματική μάθηση μετα βιβλία και τα τετράδια που ζωντανεύουν! (διαδραστικά τετράδια)

  Ελάτε από κοντά να γνωριστούμε καλύτερα και να επιλέξουμε το πρόγραμμα που ταιριάζει απόλυτα στο δικό σας παιδί .

  Πληροφορίες Τμήματος
  • Ηλικίες8+
  • Διάρκεια50 λεπτά
  Φόρμα Επικοινωνίας

   Pre Junior Τμήματα

   Επισκόπηση

   Είναι σημαντικό να δώσουμε τη δυνατότητα σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας να έρθουν σε επαφή με μια – τουλάχιστον – ξένη γλώσσα καθώς τα πλεονεκτήματα υπερτερούν των μειονεκτημάτων.

   Αν και το πιο συνηθισμένο ερώτημα γονέων έγκειται  στο γεγονός οτι τα παιδιά δεν έχουν μάθει ακόμα τη μητρική τους γλώσσα  με επακόλουθο τη σύγχυση μεταξύ των δύο γλωσσών, θα λέγαμε οτι αυτός είναι και ο κύριος σκοπός της πρώιμης εκμάθησης ξένων γλωσσών.  Τα παιδιά μπορούν να εκτεθούν σε μια άλλη γλώσσα –εκτός της μητρικής – καθώς δε μπερδεύονται αλλά έχουν την εγγενή δυνατότητα να ξεχωρίζουν και να χρησιμοποιούν τη γλώσσα που τους ζητάται αναλόγως. Άλλωστε, ο τρόπος διδασκαλίας σε μικρά παιδιά διαφέρει από εκείνον των μεγαλύτερων παιδιών, των εφήβων και των ενηλίκων.

   Σε ειδικά διαμορφωμένους  χώρους  (teaching room, playroom, play yard) η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας σε μικρά παιδιά γίνεται με τρόπο παιγνιώδη, με δραστηριότητες διασκεδαστικές και προσαρμοσμένες στις ανάγκες της ηλικίας τους. Το διδακτικό προσωπικό (κατάλληλα καταρτισμένο), η τεχνική υποδομή (ασφάλεια, φωτισμός, παιδικό μπάνιο), η τεχνολογική υποστήριξη (Ιnternet, διαδραστικός πίνακας), το κατάλληλο περιβάλλον, όλα συνηγορούν ώστε να προσφέρουν στο μικρό παιδί την πρώτη του θετική εμπειρία σε μια ξένη γλώσσα. Στόχος τα παιδιά να νιώθουν ενθουσιασμό και χαρά στα πλαίσια της μάθησης και να προσπαθούν να επικοινωνήσουν στη γλώσσα-στόχο. Τα παιδιά σε αυτή την ηλικία τολμούν να πειραματίζονται και να προσπαθούν, ακόμα και αν κάνουν λάθη. ‘Οταν τα παιδιά δε νιώθουν πίεση και φόβο για το γνωστικό αντικείμενο, αναπτύσσουν αυτοπεποίθηση και ενθουσιασμό που θα τα βοηθήσει αργότερα κατά τη σχολική τους ηλικία. Ένα ακόμα πλεονέκτημα της πρώιμης εκμάθησης μιας ξένης γλώσσας είναι οτι τους δίνεται η δυνατότητα να παρατηρήσουν το φωνολογικό σύστημα, τη δομή , το λεξιλόγιο και τη γραμματική της γλώσσας στόχου, να τα οικιοποιηθούν και να τα προσαρμόσουν στις δικές τους εσωτερικές δομές. 

   Οι μαθητές ακούν τον διδάσκοντα να χρησιμοποιεί τη γλώσσα-στόχο σε ποικιλία δραστηριοτήτων με σκοπό να κατανοήσουν και κατ’επέκταση να επικοινωνήσουν στην ξένη γλώσσα. Το παιδί σε αυτή την ηλικία είναι πιθανό να περάσει μια ‘σιωπηλή περίοδο’ κατά την οποία υπόκειται σε μια μακρά ή βραχία ακουστική περίοδο προτού παράγει προφορικό λόγο. Ο διδάσκων ενισχύει, διευκολύνει, ενισχύει – κατά τη διάρκεια της μάθησης – την προφορά, επικοινωνία και αυτοπεποίθηση των παιδιών προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας.

   Class Detail
   • Ηλικίες5+
   • Διάρκεια50 λεπτά
   Φόρμα Επικοινωνίας

    Junior Τμήματα

    Επισκόπηση

    Τα πρόγράμματα απευθύνονται  σε μαθητές B και Γ Δημοτικού και είναι κρίσιμα για τη μετέπειτα πορεία των παιδιών.

    Ακριβώς εδώ θα μπουν οι βάσεις  που θα επηρεάσουν το παιδί  να αγαπήσει  τη ξένη γλώσσα.

    Χρησιμοποιώντας  τον διαδραστικό πίνακα, τα επιλεγμένα βιβλία  και την ειδικά σχεδιασμένη διδασκαλία μας, τα παιδιά αρχίζουν να χρησιμοποιούν τη ξένη γλώσσα.

    Έτσι προετοιμάζονται με τον καλύτερο τρόπο για τις επόμενες τάξεις.

    Οι μαθητές μαθαίνουν να γράφουν και να διαβάζουν στη ξένη γλώσσα.

    Από την αρχή αναπτύσσουν τις βασικές δεξιότητες:

    • ακουστική
    • ομιλία
    • ανάγνωση
    Πληροφορίες Τμήματος
    • Ηλικίες6+
    • Διάρκεια50 λεπτά
    Φόρμα Επικοινωνίας